Portfolio

Ik schrijf met liefde. En veelzijdig: voor online content, zoals blogs en webteksten, maar ook journalistieke verhalen, columns en poezie. Lees verder voor voorbeelden van mijn werk.

Mijn klanten

Mijn projecten

Journalistieke projecten

Jarenlang schreef ik nieuwsartikelen, journalistieke analyses, columns en verrichte journalistiek onderzoek voor Weekblad deGouda en de Stichting Lokale Verbinding. Een greep uit mijn portfolio. (Artworks door Senen Arias)

Column

Afbeelding 1 van 1

Toelichting: Deze samenvatting schreef ik eind 2020 over het eerste coronajaar bij krant Weekblad deGouda.

Vrijwilligersmagazine artikel Kwadraat

Afbeelding 1 van 2

Toelichting: Voor de gemeente Gouda (het VIP) maakten we een vrijwilligersmagazine. In een vaste format interviewde ik de vrijwilligers van twee initiatieven. Dit artikel gaat over Buurtbemiddeling van het Kwadraat

Serie woonwagenkamp Goudkade

Afbeelding 1 van 3

Toelichting: Eind 2021 hoorde ik over de slechte woonomstandigheden van een woonwagenkamp aan de Goudkade. Ik ging op bezoek en bekeek de situatie met eigen ogen. Met behulp van archiefonderzoek en interviews reconstrueerde ik hoe het zover kon komen. Deel 1 van een driedelige serie.

Column: 'De baan die niet meer bestaat'

Afbeelding 1 van 2

Toelichting: Februari 2021, de start van de vaccinatiecampagne. Ik stel me beschikbaar om te werken in de ondersteuning bij de GGD. Na de eerste week deel ik in Weekblad deGouda mijn eerste ervaringen me de Gouwenaars.

Artikel: Gouda negeerde voorschriften kunstgras

Afbeelding 1 van 2

Toelichting: Voor Stichting Lokale Verbinding deed ik kort onderzoek naar het beheer van rubbergranulaat op de Goudse sportvelden. Dit naar aanleiding van de veroordeling van een Enschedese sportveldbeheerder. Ik vond uit dat ook Gouda niet aan de voorschriften voldeed. De artikelen leidden tot een motie in de gemeenteraad, een onderzoek en nieuw beleid voor de sportveldbeheerder. Het artikel is afkomstig uit een speciale verzameluitgave.

Artikel: Hoge rioolheffing p2

Afbeelding 2 van 2

Toelichting: Een nieuwsartikel dat ik schreef voor de Stichting Lokale Verbinding. In een breder onderzoek dook ik dieper in de Goudse rioolheffing. Ik probeerde te begrijpen waarom de heffing zo hoog is en wat de Gouwenaar ervoor terug krijgt. Tot tweemaal toe interviewde ik hiervoor toenmalig wethouder Hilde Niezen (GL). Het artikel is afkomstig uit een speciale verzameluitgave.

Artikel: corona verpleeghuis Savelberg

Afbeelding 1 van 2

Toelichting: Een analyse na een eerder nieuwsartikel in Weekblad deGouda. Dankzij informatie van een kennis werd bekend dat op de Savelbergafdeling van het familielid vele corona-sterfgevallen waren. Kennis was hiervan niet op de hoogte gebracht. Onder druk kwam de Zorgpartners directeur in de gemeenteraad tekst en uitleg over hun communicatiebeleid. Het artikel is afkomstig uit een speciale verzameluitgave.

Kunstproject: Mensen maken de stad

In februari/maart 2021 maakte ik samen met videograaf Hedwig Schipperheijn een korte film over de avondklok, getiteld: ‘Mensen maken de stad’. Met als startpunt mijn gedicht werkten we samen deze po√ętische verbeelding uit in korte film.

Foto’s van de maand