Portfolio

Portfolio

Als schrijver heb ik onder meer voor online dierenwinkel Brekz gewerkt en opdrachten gedaan voor diverse andere websites en -winkels. Sinds 2018 doe ik veel werk voor lokale krant Weekblad deGouda. Het blad brengt verhalen uit de community en werkt sinds 2019 samen met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ). Hieronder enkele voorbeelden van mijn onderzoekswerk en enkele human-interest artikelen.

Korte film: Mensen maken de stad

In februari en maart 2021 maakte ik samen met filmmaker Hedwig Schipperheijn een korte film over de avondklok: ‘Mensen maken de stad’. Met mijn gedicht als startpunt hebben we samen gewerkt aan de verbeelding in film. 1 april presenteerden we onze korte film.

Rubbergranulaat Goudse sportvelden

Voor Stichting Lokale Verbinding deed ik kort onderzoek naar het beheer van Goudse sportvelende. Dit na de veroordeling van een Enschedese sportveldbeheerder om omgang met rubbergranulaat. Ik vond uit dat ook Gouda niet aan de voorschriften voldeed. De artikelen leidden tot een motie in de gemeenteraad en een onderzoek naar toekomstig gebruik van deze en andere kunstgraskorrels. Lees het artikel hieronder.

Rubbergranulaat
Artikel: Gouda negeerde voorschriften kunstgrasvelden

De laarzen van John van Kleef

Voor Weekblad deGouda mocht ik in 2019 een portret maken van een wel heel bijzondere Gouwenaar. Een muzikale man, die onbedoeld een opvallende verschijning is. “Je bent een woord-kunstenaar. Heel mooi geschreven”, reageerde John op het stuk. Lees het artikel hieronder.

John van Kleef
Artikel: De laarzen van John van Kleef

Wateralliantie: Kaderplan Bodemdaling onnodig risico voor Gouda

Voor Stichting Lokale Verbinding volgde ik de totstandkoming van het Kaderplan Bodemdaling. Lange tijd zaten de Wateralliantie en de gemeente Gouda op een lijn. Tot de conceptversie van het Kaderplan Bodemdaling Binnenstad (KBB) uitkwam. Hier werden niet de juiste conclusies getrokken, vond oud wateringenieur Tom Schilperoort. Met grote risico’s voor de Goudse binnenstad tot gevolg. Ik schreef een longread.

Foto’s van de maand