Portfolio

Portfolio

Als schrijver heb ik onder meer voor online dierenwinkel Brekz gewerkt en opdrachten gedaan voor diverse andere websites en -winkels. Sinds 2018 doe ik veel werk voor lokale krant Weekblad deGouda. Het blad brengt verhalen uit de community en werkt sinds 2019 samen met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ). Hieronder enkele voorbeelden van mijn onderzoekswerk en enkele human-interest artikelen.

Rubbergranulaat Goudse sportvelden (onderzoek)

Naar aanleiding van de veroordeling van een Enschedese sportveldbeheerder ging ik in januari 2020 op onderzoek uit. Ik vond uit dat ook Gouda niet aan de voorschriften rond rubbergranulaat voldeed. De artikelen leidden tot een motie in de gemeenteraad en een onderzoek naar toekomstig gebruik van deze en andere kunstgraskorrels. Lees het artikel hieronder.

Rubbergranulaat
Artikel: Gouda negeerde voorschriften kunstgrasvelden

De laarzen van John van Kleef

In 2019 mocht ik een portret maken van een wel heel bijzondere Gouwenaar. Een muzikale man, die onbedoeld een opvallende verschijning is. “Je bent een woord-kunstenaar. Heel mooi geschreven”, reageerde John op het stuk. Lees het artikel hieronder.

John van Kleef
Artikel: De laarzen van John van Kleef

Woelige testfase funderingslabel stopgezet

In oktober lanceerde het KCAF hun funderingsapp ‘Fundermaps’. Na een kritische uitzending van ‘de Monitor’ (KRO-NCRV) ontstond grote onrust. Met behulp van eerdere onderzoeksgegevens dook ik digitaal de Vogelbuurt in voor een proef op de som. Hoe slecht zou het label het in de praktijk doen?

Artikel: Woelige testfase funderingslabel vervroegd stopgezet

Wateralliantie: Kaderplan Bodemdaling onnodig risico voor Gouda

Lange tijd zaten de Wateralliantie en de gemeente Gouda op een lijn. Tot de conceptversie van het Kaderplan Bodemdaling Binnenstad (KBB) uitkwam. Hier werden niet de juiste conclusies getrokken, vond oud wateringenieur Tom Schilperoort. Met grote risico’s voor de Goudse binnenstad tot gevolg. Ik schreef een longread.

Boekpresentatie ‘Groene genade’

De boekpresentatie van het boek ‘Groene genade’ was een goedbezochte bijeenkomst, waar ik foto’s en een nieuwsartikel over maakte. Het boek, dat vlak voor corona uitkwam, is inmiddels toe aan zijn tweede druk. Lees hieronder mijn indrukken en bekijk de foto’s.

Artikel: Boekpresentatie Groene genade

Foto’s van de maand